Thursday, 4 September 2014

VGA port pada CCTV DVR rosak

Baru-baru ni aku dapat call dari customer pasal cctv tak ada gambar. Tengok lat talipon boleh, tapi bila tengok kat tv tak ada gambar.
Puncanya ialah port DVR dah rosak. Oleh sebab tak nak bebankan customer, aku cuba ubah suai dengan buat sambungan terus dari video output (bnc connector) pada dvr dan input tv rca. Tak payah beli rca cable to bnc cable.... Sekian terima kasih :-)


No comments:

Post a Comment

Blower fan trip

Blower trip sebab star delta contactor jammed. (gambar contactor yang dah rosak)   Spare part (contactor baru)   Contactor yang telah di cab...