Tuesday, 25 June 2013

Hari-hari busy

Rasa macam dah lama tak update citer terbaru. Maklum la sekarang ni busy dengan kerja di kilang, balik rumah kena buat kerepek pisang. Masa untuk main dengan anak pun dah kurang. Masa rehat untuk diri sendiri jangan harap la...apa pun selagi aku rasa bisnes kerepek ni boleh mendatangkan hasil, aku akan teruskan juga. Lagipun masa muda ni la kena kerja kuat. 
Sekarang ni aku tengah plan untuk buat serunding daging pula. Sebab bekalan pisang tak menentu. Kadang-kadang banyak, kadang-kadang sikit. Dari apa yang aku dapat tahu, belum ada lagi orang buat serunding daging secara kormesil kat area serdang ni. Harap semua berjalan lancar. Kalau bidnes rendang tu jadi, aku akan update kat blog ni. Sekian, assalamualaikum.
Alat pengasing minyak kerepek. Kalau kat Zul Design, diorang jual RM8500.00 untuk kapasiti 10kg (bentuk bwrlainam sikit dari gambar ni)


No comments:

Post a Comment

Blower fan trip

Blower trip sebab star delta contactor jammed. (gambar contactor yang dah rosak)   Spare part (contactor baru)   Contactor yang telah di cab...